Снайпер! Излязоха подробности за предотвратения опит за убийство на Делян Пеевски

64

Депутатът от ДПС Делян Пеевски е трябвало да бъде убит в деня, в който стреляха с гранатомет по колата на Алексей Петров, предаде ПИК по информация от разследващи.

Атентатът срещу бившия съветник в ДАНС бе извършен сутринта на 29 октомври 2015 г. близо до дома му. За деянието по-късно полицията уличи украинеца Роман Логниненко. Логвиненко, който е роден през 1968 г, се е занимавал с бизнес преди десетина години, но от известно време, когато идвал в България, отсядал в хотели.

Свидетелите, които го посочват като организатор, са Бойко Георгиев и някой си Бухлев. Двамата са разпитани пред съдия, Бухлев твърдял, че Роман е плащал за намирането на автомобили и за гранатометите, с които е извършено покушението срещу Алексей Петров. Подобно нещо твърдял и Бойко Георгиев.
По данни на ПИК от службите за сигурност същата група за мокри поръчки е планирала да ликвидира и депутата Пеевски, и то пак на 29 октомври, четвъртък. Фактът, че атентатът срещу Алексей Петров не е успял, провалил сценария им.
У екзекуторите са намерени веществени доказателства, свидетелстващи за точните им планове. Пеевски е трябвало да бъде ликвидиран със снайпер на входа на редакцията на вестник „Телеграф“ на столичната улица „Екзарх Йосиф“, близо до Сточна гара.

Убийците възнамерявали да се настанят в два апартамента в отсрещна кооперация, които в момента са необитаеми. Оттам имало идеална видимост към входа на сградата на „Телеграф“.

Защо в един и същи ден е трябвало да бъдат простреляни смъртоносно Алексей Петров и Делян Пеевски? Кой е истинският поръчител? Вярно ли е, че именно подготвеният атентат е подплашил Пеевски и сега той се изтегля от България? Отговор на тези въпроси в момента търсят ангажираните в паралелното разследване на двата криминални акта.