Мъж заспа в чужда къща, събуди го полиция

55

Шуменец разби две врати и се самонастани в чужда необитаема къща, а стопанинът извика полиция, защото не могъл да разбуди неканения гост. Странната случка се разиграла в нощта срещу неделя на ул.“Генерал Тотлебен“.

Сутринта към 8 часа в неделя стопанинът отишъл до къщата и заварил в наследствения си имот чужд мъж да лежи на леглото. Спял непробудно, пише Монитор. Пристигналите униформени сложили край на дрямката и установили самоличността на квартиранта.Това бил 33-годишният Николай А. от Шумен, който имал и други криминални прояви.

В старата къща не живеел никой и по данни на съседи непознатият се вмъкнал към 19,30 часа. Бързо се справил с дървените врати и заспал в една от стаите. Най-вероятно непробудното му състояние се е дължало на алкохолно опиянение.

Полицаите отвели мъжа в ареста и там той имал възможност да подремне още 24 часа. Бил извършен щателен оглед на дома и се оказало, че от него не липсва нищо.
Явно шуменецът е влязъл с цел нощувка, а не кражба и сега ще отговаря пред закона за проникване в чуждо жилище с взлом, съобщиха от полицията.