Българин е извършил чудовищно убийство в Гърция

38

Отново българин е замесен в чудовищно убийство в Гърция! Двадесет месеца след смъртта на 23-годишния Такис Вазакопулу от Санторини, българският му приятел, последният човек, който го е видял жив, е арестуван, пише ПИК

Мъжът, на когото не се съобщава името, е обвинен в предумишлено убийство. Според официална полицейска информация българинът е арестуван в централния град на Сандорини – Тира.

Следите от нещастния Таки се губят от момента, в който приятелят му го взима с моторчето си от главния път за Мегалохори на 7 август 2014 г. Три месеца по-късно след безрезултатни издирвателни операции, българинът е бил извикан за допълващи показания в полицията. Тогава той признава, че е убил приятеля си по време на кавга. Признание, което обаче по-късно оттегля.

„Моля ви, направете каквото можете, за да го намерите, иначе няма да се успокоя. Незнам къде ще спя довечера, но поне да спя спокоен. Не съм спал от три месеца, откакто се случи това с Таки“. Тези думи са на българина по време на първите му показания. Предполагаемият извършител първоначално признава, след което отрича, и това е отвело полицаите до място, където се изхвърлят боклуците и където само познавач на острова може да стигне до там.

„Тук го оставих и го покрих с дърва и чакъл,“ признал сега българинът. Следователите обаче смятат, че три месеца след престъплението, обемът на боклука там е три пъти по-голям и не може лесно да се идентифицира трупът на убития младеж.