Спецакция на полицията! Задържаха баща и син с 300 000 къса контрабандни цигари

34

Служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност” при ОДМВР-Силистра иззеха 300 000 къса контрабадни цигари в хода на спецоперация

По случая за срок до 24 часа са задържани баща и син

Специализираната полицейска операция, насочена срещу разпространиението на акцизни стоки без бандерол, е проведена вчера от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност” при ОДМВР-Силистра след съгласуване с Районната прокуратура.
В хода на полицейските действия по пътя Добрич–Силистра, в района на отбивката за село Кайнарджа, били засечени два буса марка „Фолскваген” , движещи се плътно един зад друг. На подадения знак за спиране водачите не се подчинили, а рязко увеличили скоростта в посока Силистра.
Предприемайки незабавни действия по случая, преди входа на областния град бил изграден контролно-пропускателен пункт с полицейски екипи на РУ-Силистра. Последвал повторен опит за спиране, при което по-младият водач предприел рискова маневра, удряйки служебен полицейски автомобил, но непосредствено след това бил задържан.
В единия от бусовете, шофиран от Б.С. (22 г.), при претърсване били намерени 300 000 къса цигари от различни марки без акцизен бандерол. Б.С. и другият водач – М.С. (59 г.), които са баща и син, са задържани за срок до 24 часа. Срещу двамата към момента се води друго досъдебно производство за заловени в използван от тях имот над 100 000 къса контрабандни цигари, а освен това бащата се намира в условията на изтърпяване на присъда за същото престъпление.
Разследването на случая продължава, образувано е досъдебно производство.