Служител на Областна инспекция по труда в Ямбол, поиска „подарък“, за да не състави акт

47
Криминалисти на ОДМВР-Ямбол задържаха служител на Дирекция ”Областна инспекция по труда“ , злоупотребил със служебното си положение
Операцията е реализирана на 8 април т.г. под наблюдението на Окръжна прокуратура-Ямбол, след проведено разследване за корупционна практика. В хода на операцията, в момент на получаване на  подкуп, е задържан 32-годишен служител в  Дирекция ”Областна инспекция по труда”. По първоначални данни,  в качеството си на длъжностно лице, той е поискал и получил от представител на оръжеен магазин пневматичен пистолет. Уговорката била, че срещу „подаръка“ инспекторът няма да състави акт за установяване на административно нарушение на управителя на търговския обект. При извършения оглед на автомобила на инспектора, в който е осъществена и сделката, са намерени цигари и пурети без бандерол. 
Срещу задържания е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 301 от НК. Повдигнато му е обвинение за извършено престъпление по чл. 301 от НК. Провежданите процесуални действия са съобразно дадените указания и под наблюдение на прокурор от Окръжна прокуратура Ямбол.