Задържаха Петър Низамов – Перата „арестувал“ мигранти

657

Петър Низамов – Перата е с полицейско задържане за срок от 24 часа, потвърдиха от Прокуратурата.

Низамов, който се прочу с отрядите си за защита на жените и вярата е привикан в полицията на път за интервю в радио Бургас.

Той трябваше да разкаже за акцията си по задържането на трима мигранти от Афганистан. На видео, което самият Низанов разпространи се вижда, как мъжете са проснати на земята, а ръцете им са завързани.

„Такова понятие като „граждански арест” не съществува, то е недопустимо и ще се преследва с цялата строгост на закона.“ Това обяви в София главният прокурор Сотир Цацаров.

По-рано днес той поиска пълна информация по случая и от Гранична полиция. Досъдебното производство за гражданския арест се води под ръководството на Районната прокуратура в Малко Търново. В момента се правят обиски и изземвания от жилищни помещения и автомобили за събиране на доказателства.

Продължават и действията по установяването, издирването и задържането на останалите лица, участвали гражданския арест на мигрантите, уточняват от държавното обвинение. Афганистанците вече са разпитани от съдия, предстои да направят разпознаване, за да кажат със сигурност дали Петър Низамов – Перата е участвал в тяхното задържане.