Дървета, юмруци, спукани глави и кървав екшън в Мелник

66
Здрав бой с дървета, юмруци, спукани глави и пролята кръв се завихри около полунощ в събота в ресторант „Стария Чинар” в Мелник, след като две компании се спречкаха. Участници в екшъна, по предварителна информация, са Тони Гърчето, брат му Кирил, приятелят им Тошо Тополнишкия и още няколко техни авери от Санданско-Петричкия регион, които разпускали в мелнишката кръчма, съобщава Струма.бг.Според близки до действащите лица неотдавна Тони бил продал на изплащане лек автомобил „Опел Астра“ на Сашо за 2500 лв. В събота вечерта обаче Тони и брат му обявили на Сашо нова цена за возилото, и то три пъти по-висока, тъй като си начислили лихви. Това разгневило много купувача на колата и започнал да се кара с двамата братя, които нарушили договорката. Тогава Тони грабнал едно дърво и ударил в главата Сашо, ударът бил толкова силен, че освен разбитата глава потърпевшият получил и разкъсване на ухото, а удари по тялото отнесъл и Киро, докато се опитвал да ги разтърве. От това ситуацията се нагорещила още повече и ескалирала в масово меле. Компанията на Сашо се включила, той на свой ред излязъл навън, върнал се също с дърво и си го върнал на Тони с удар в главата.

Всички пострадали са транспортирани от свои приятели и близки до санданската болница.

Любопитно е как е била представена цялата ситуация при позвъняване на телефон 112, което става около 1 часа. Съобщението на спешния телефон било за отвлечен мъж в посока към санданското село Лиляново, както и че има престрелка в Мелник с двама пострадали.

Докато екипът медици от ФСМП – Сандански се приготвял да тръгне към дестинацията от подадения сигнал, при тях бил докаран с лек автомобил „Фолксваген Голф“ с порезна рана на главата и разкъсани дрехи 29-годишният Антон Латинов от Мелник, с прякор Тони Гърчето. Минути по-късно е транспортиран от приятели с личния му джип БМВ-Х5 и 37-годишният пострадал Александър Николов, известен като Сашо Апаша от Благоевград, на когото съпругата му била плътно до него. Той живее със семейството си в Хърсово. Третият контузен от боя е неговият селски Кирил Найденов, на 26 г.

Двете компании се събрали да спорят и пред спешното отделение, докато чакали вести за хоспитализираните си приятели. Настанала голяма суматоха, Тони и брат му офейкали с голфа им в неизвестна посока към балкана, тъй като се уплашили, че ще ядат бой. Последвала луда гонка, тъй като полицията започнала да ги издирва и не след дълго ги заловили. Обленият в кръв 29-годишен мелничанин, който е изключително едър, е докаран в Спешното от полицаите, а брат му бе оставен на задната седалка в автомобила с полицай до него.

Медиците обработиха раните и на тримата пострадали в мелето, след което те бяха консултирани от невролог и хирург в приемно отделение. Кирил отказа всякаква медицинска помощ и преглед, а на другите двама им бяха направени скенери на главите, както и рентгенова снимка на ръката на Гърчето, който имал силни болки в пръстите. Главата му бе закърпена от дежурния хирург. Двамата бяха оставени под лекарско наблюдение в хирургично отделение на МБАЛ заради кървящите рани по главите, но се подписаха, че не желаят лечение в болницата и бяха закарани за разпит в полицейското управление.

Два полицейски патрула бяха плътно до пострадалите, за да не пламне пак свада. Пред Спешна помощ пристигнаха първоначално няколко коли с над 20 приятели на тримата пострадали от петричките села Генерал Тодоров, Тополница, Кономлади, но като видяха засиленото полицейско присъствие, се разотидоха.

Младо момиче от Сандански, живеещо на ул. „Рила” в курортния град, пристигна с такси пред приемното и стана ясно, че е приятелка на пострадалия 29-г. мъж от Мелник. Тя била запозната с инцидента, тъй като Тони, след като пристигнал в Сандански, отишъл първо при нея окървавен, а чак след това в Спешното. Тя твърдеше, че компанията на Апаша наскачала по автомобила на Тони и той затова избягал с мръсна газ, за да спаси кожата си.

Голяма част от разпитаните снощи за екшъна са добре известни на полицията.