VIP стаи за дрогиране по заведенията установи проверка на МВР

79

100 лева вход ти осигуряват достъп до ВИП стая в дискотеката, в която да се дрогираш. Толкова е таксата в Студентски град в София, където беше разбита група, продаваща дрога, начело с управителя на заведението, пише „Монитор“.За акцията съобщиха от СДВР като уточниха, че са били арестувани 7 души, но само на двама са били повдигнати обвинения – на Марио Маринов и на управителя на заведението Игнат Ханджиев. Според директора на столичната полиция старши комисар Младен Маринов в дискотеката имало специална стая, където се консумирали наркотиците. Там се и продавали.

Разследването след това показало, че и други заведения в квартала разполагат с подобни помещения. За да се използват от клиентите, трябвало да се плати 100 лева. Те се дават още на входа. Парите ти подсигурявали достъп до там. Наркотиците обаче се плащали допълнително. Грам кокаин вървял по 140 лева, а пакетче амфетамин 20 лева. Клиентите обаче предпочитали само от скъпата дрога.

Срещу „куверта“ от 100 лева човек от охраната те пазел, докато консумираш дрогата. Маринов обясни, че се готвят още акции в квартала, който изобилства от заведения.

„Разполагаме и с друга информация, която в момента разработваме и ще реализираме. Трябва да ви кажа, че е сложно в такава обстановка да бъде извършена операция, която да осигури достатъчно доказателства“, заяви комисарят.

Той обясни, че в конкретната дискотеката системата е била изградена много сложно, така че да не могат да бъдат разкрити. Имало е и хора, които са предупреждавали ако наблизо има полиция. За поръчката на дрогата пък са се използвали специални пароли.

Все още се събират доказателства и се очаква и други хора да бъдат привлечени под наказателна отговорност.

Системата за разпространение на наркотици в „Студентски град” е действала от 3 месеца. Според запознати обаче дрога там се е продавала още преди това, но тя е била поверена на външни дилъри. За да затворят кръга, от заведението решили сами да я разпространяват.