Започна разследване срещу Петър Стефанов за убийството на приятелката му

110

Под ръководството на СГП се провежда разследване за убийство на млада жена в ж.к. ” Надежда ”

Под ръководството на Софийска градска прокуратура (СГП) от СДВР на 05.04.2016 г. започна разследване срещу Петър Стефанов за извършено убийство на 29-годишна жена, с която живеел на съпружески начала. Делото се води срещу Стефанов за престъпление по чл. 115 от НК.

Към момента е изяснено, че престъплението е извършено около 19.30 часа, на 05.01.2016 г., в апартамент, находящ се в столичния квартал ”Надежда ”. В жилището, живеели още тяхното дете – момиче на 13 г. и бабата на пострадалата, които отсъствали по време на извършване на престъплението.

Убитата била открита от нейната баба. По тялото и крайниците на жената, имало множество наранявания, причинени от хладно оръжие. След като извършил престъплението, Стефанов се качил на автомобила си и се отправил в посока ж.к. ”Люлин ”. Там предизвикал катастрофа, като се блъснал в паркирани автомобили и кола, която се движела.  Хората, оказали помощ на Стефанов, след катастрофата, установили, че в колата му имало газова бутилка.

Извършителят бил откаран до болница за да му бъде оказана медицинска помощ. Оттам Стефанов избягал. В момента той се укрива и се издирва от органите на полицията.

В хода на разследването се разпитват свидетели, извършени са огледи на местопрестъплението. Назначени са съдебно–медицинска експертиза и биологична експертиза.

Разследването по случая продължава.