Безработни заработват по 100 лв. от споделени пътувания

39
blank

По стотачка на ден си докарват „безработни“ от нелегални превози, които маскират под формата на споделено пътуване. За да изкарват пари на черно тарикатите са се регистрирали във всички възможни сайтове за споделени пътувания там, където зарибяват търсещите превоз с евтин такъв.

Това разказа за „Монитор“ 23-годишният старозагорец, който от няколко години си вади препитанието по този начин и самият той успява да си докара по стотачка. Младият мъж, който се представя като Иван Иванов обясни, че най-често вози по дестинацията Стара Загора – София, но понякога предприема и по-дълги курсове. Обикновено тръгва в ранните утринни часове, като цената на пътуването е 10 лв. на човек. Взема пътниците от уговорени в интернет спирки, оставя ги на три места в столицата по протежението на „Цариградско шосе“.

Иван твърди, че досега не е имал празен курс за връщане. Няма особени изисквания към клиентите, но категорично отказва да вози роми.

Достатъчно ми е през седмицата да направя 5-6 курса до София, за да живея сравнително добре. Колата ми не е нова, но е поддържана. Подбирам си клиентите,надявам се да нямам „рискови“ моменти“, коментира той.

Ето как изглежда едно обикновенно съобщение във една от групите за пътувания в социалната мрежа.

patuvashti