Пиян нахълта в апартамент и скочи на бой, но се озова в болницата

62

На 04.04.2016 г. към 18,00 ч. в РУ Лом е постъпил сигнал от ЕЕН 112 за наръгано с нож лице. Сформирана е дежурна оперативна група, която при посещение на местопроизшествието е установила, че 36-годишният Н.Г. от гр. Лом в явно нетрезво състояние проникнал чрез изкъртване райбер на входна врата в съседен апартамент, обитаван от 47-годишната Л.И. и влязъл в конфликт с баща й – 77-годишния И.А. от гр. Лом.

Н.Г. нанесъл няколко удара с ръце на възрастния мъж, който отвръщайки му нанесъл прободна рана с джобното си ножче в лявата част на гръдния кош. Н.Г. е настанен в МБАЛ Лом, без опасност за живота. Извършен е оглед на местопроизшествието и е образувано досъдебно производство по чл. 129, ал. 1 от НК. И.А./77 г./ е доведен в РУ Лом, където е прегледан от дежурен лекар от МЦ „Хипократ“ гр. Лом.

Медицинското заключение е, че не може да бъде задържан за срок до 24 часа поради високи стойности на кръвното налягане и аритмия на сърцето. И.А. е хоспитализиран в МБАЛ Лом. Работата по документиране на случая продължава РУ Лом.