Руският герой Саша! Последните думи

58

Станаха ясни последните думи на руския герой от Сирия Александър Прохоренко, който възхити целия свят като жертва живота си, за да унищожи обградилите го терористи от „Ислямска държава“, информира „Дейли Мейл“, цитирана от Блиц.

В хода на комуникацията с руския щаб се изяснява, че Прохоренко е обграден от джихадисти от ИД, амунициите му са на привършване, тъй като той постоянно се опитва да отговаря на стрелбата и да държи враговете си колкото е възможно повече време далеч от себе си.
Командващият му нарежда да се придвижи на безопасно място преди да бъдат извършени авиоударите, но „руският Рамбо“ (както го нарекоха западните издания) казва „Извършете удара сега, моля побързайте“.
Прохоренко казва още: „Аз съм обграден, не искам да бъда хванат от тях и да се подиграят с мен и с униформата, която нося“.

„Искам да умра с достойнство и да взема с мен всички тези мерзавци. Моля ви да изпълните последното ми желание, което е да бомбардирате, те така и така ще ме убият“.

В последните си думи в разговора с командващия си той изрича: „Това е краят, командире, благодаря ти, предай на семейството ми и страната ми, че ги обичам. Кажи им, че съм се сражавал храбро и до последен дъх“.

„Моля, погрижете се за семейството ми след смъртта ми, сбогом командире, предай на семейството ми колко много ги обичам“.

Александър Прохоренко загина в района на населения пункт Тадмор при изпълнение на специална задача по насочване на целите за авиоудари от страна на руските самолети срещу терористите от „Ислямска държава“.