Закопчаха бургаски сутеньор

36

Във връзка с разследване от отдел «Криминална полиция» при ОДМВР – Бургас и впоследствие образувано досъдебно производство за извършени престъпления по чл. 159 А от НК / трафик на хора/, на територията на к-с «Изгрев» е проведена специализирана полицейска операция, в която освен служители от отдел «Криминална полиция» и отдел «Разследване» при ОДМВР – Бургас, се включили служители от сектор «Специализирани полицейски сили» при ОДМВР – Бургас и служители от Пето Районно управление – Бургас.

Извършено е претърсване в частен дом, разположен в бл. 181 в к-с «Изгрев» и в л.а. «Опел Корса», със старозагорска регистрация, ползвани от 39 годишния И.И. от Стара Загора. Същият е задържан за срок от 24 часа, като след разпит на четири жени в качеството им на свидетели и събирането на множество веществени доказателства, свързани с разследваната престъпна дейност, И.И. е привлечен за обвиняем за това, че от месец август 2015 година до 29.03.т.г., чрез обещаване, даване и получаване на парични възнаграждения, набрал и многократно при условията на продължавано престъпление, транспортирал четирите жени с цел да бъдат използвани за развратни действия / предоставяне на сексуални услуги на различни лица срещу заплащане/, като получавал част от стойността на предложените от тях и заплатени от клиентите сексуални услуги, независимо от съгласието им.

Установено е, че И.И. системно предоставял помещение за полови сношения и блудствени действия. На  30.03.т.г. на И.И. е наложена мярка за неотклонение «задържане под стража за срок от 72 часа» и същият е приведен в бургаския арест. Работата по случая продължава от служители на отдел «Криминална полиция» при ОДМВР – Бургас.