Бургаски полицаи задържаха знакова криминална фигура при залавяне на бежанци

19
blank
Снимката е илюстративна

На 29.03.т.г. бургаски полицейски служители задържаха знакова фигура от ундърграунда, съпричастна към нелегалното преминаване на мигранти през територията на Бургаска област – това е криминално проявения Ф.Ф., 50 годишен от Бургас.

nelegalni

Констатирано е, че в микробус «Опел Виваро», с бургаска регистрация, управляван от 39 годишния Г.Г. от Бургас се превозват 18 нелегално преминали границата на България лица / мъже, жени и деца/, по-голяма част от които самоопределящи се, като афганистанци. Сред задържаните има един иракчанин и трима сирийци, съобщава burgas24.

Микрообусът е спрян на бургаската улица «Крайезерна» до входа на «СОМАТ» около 21.00 ч. на 29.03.т.г. Непосредствено след това в близост до завод «ЛУКОЙЛ» е спрян и задържан пилотния автомобил, екскортиращ «Опел Виваро»-то – това е «Мерцедес CL 500», с бургаска регистрация, управляван от 50 годишния Ф.Ф.

По случая са извършени огледи и працесуално-следствени действия / претърсване /, при които са иззети веществени доказателства / мобилни телефони, СИМ-карти и документи на автомобилите/.

Г.Г. и Ф.Ф. са задържани с полицейска заповед за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо досъдебно производство за каналджийство по чл. 281 ал. 2 от НК. Нелегално преминалите са откарани до отдел «Миграция» към ОДМВР – Бургас за настаняване в специализиран център.