Бургаски полицаи задържаха знакова криминална фигура при залавяне на бежанци

32

На 29.03.т.г. бургаски полицейски служители задържаха знакова фигура от ундърграунда, съпричастна към нелегалното преминаване на мигранти през територията на Бургаска област – това е криминално проявения Ф.Ф., 50 годишен от Бургас.

nelegalni

Констатирано е, че в микробус «Опел Виваро», с бургаска регистрация, управляван от 39 годишния Г.Г. от Бургас се превозват 18 нелегално преминали границата на България лица / мъже, жени и деца/, по-голяма част от които самоопределящи се, като афганистанци. Сред задържаните има един иракчанин и трима сирийци, съобщава burgas24.

Микрообусът е спрян на бургаската улица «Крайезерна» до входа на «СОМАТ» около 21.00 ч. на 29.03.т.г. Непосредствено след това в близост до завод «ЛУКОЙЛ» е спрян и задържан пилотния автомобил, екскортиращ «Опел Виваро»-то – това е «Мерцедес CL 500», с бургаска регистрация, управляван от 50 годишния Ф.Ф.

По случая са извършени огледи и працесуално-следствени действия / претърсване /, при които са иззети веществени доказателства / мобилни телефони, СИМ-карти и документи на автомобилите/.

Г.Г. и Ф.Ф. са задържани с полицейска заповед за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо досъдебно производство за каналджийство по чл. 281 ал. 2 от НК. Нелегално преминалите са откарани до отдел «Миграция» към ОДМВР – Бургас за настаняване в специализиран център.