Отново нападение от бездомни кучета! Пострадаха две жени от Ловеч!

50

Две жени в Ловеч са били нападнати от бездомни кучета през този месец, съобщават от общинската администрация. Сигнали са постъпили от Поля Петрова и Бориславка Илиева, които са имали сблъсък с кучета в района на магазин „Лидл“. Според Поля Петрова става въпрос за една и съща група кучета. Тя е била нападната от тях на 6 март сутринта.

Втората жена, Бориславка Илиева, е имала инцидент на пресечката на ул. „Княз Имеретински“ и „Каблешков“ на 23 март в 5,15 ч. сутринта. В тази връзка кметът на Ловеч Корнелия Маринова е внесла предложение в Общинския съвет за приемане на Наредба за изменение на Наредбата за реда на придобиване, притежаване и отглеждане на кучета, която общинските съветници ще обсъдят на заседанието си утре /31 март/.

Промените уточняват контролните органи и ги задължават да установяват самоличността на собственика на животното със съдействието на органите на МВР. Целта е също да се прекъсне притока на изхвърлени от домовете кучета в града и от околните села, който поддържа висок брой на безстопанствени животни. Работи се и за график за кастрация.

За съжаление не всички граждани регистрират своите домашни любимци, други не са съгласни с кастрацията. Затова е необходимо да се постигне обществено съгласие по въпроса, допълват от администрацията.