Лютви Местан пристигна в Турция, утре се среща с Давутоглу

41
Бившият председател на ДПС и учредител на партия ДОСТ Лютви Местан и негови колеги са на визита в Турция. Тя е започна с посещение и полагане на венец в мавзолея на основателя на Републиката Мустафа Кемал Ататюрк, съобщиха от пресцентъра на политическата сила.

Преди няколко дни самият Местан обясни пред журналисти, че преди да даде началото на новата партия на 10 април, ще посети южната ни съседка, съобщава actualno.com.

В сряда, 23 март, пък от ДПС съобщиха, че съпредседателите на движението Рушен Риза и Четин Казак, председателят на парламентарната група за приятелство с Турция Ердинч Хайрула, членът на тясното партийно ръководство Исмет Кахраман и кметът на Кърджали Хасан Азис са на посещение в Турция.
Делегацията е била приета от председателя на най-голямата опозиционна партия в Турция – Републиканската народна партия (CHP), Кемал Кълъчдароглу.Днес, 29 март, гостите са били посрещнати от почетен караул и по-нататък церемонията протекла съгласно изискванията на държавният протокол.

Програмата на Местан продължава със среща с лидерите на двете парламентарно представени опозиционни партии Девлет Бахчели и Кемал Кълъчдароглу.За утре е предвидена среща и с министър-председателя проф. Ахмед Давутоглу.