Откриха домашна оранжерия за канабис край Силистра, двама са задържани (Снимки)

82

Иззети са 90 канабисови растения и 155 г сух канабис

Домашна оранжерия за отглеждане на канабис откриха служители на РУ-Силистра в частен дом в село Бабук. До разкритията се стигнало в хода на провеждаща се специализирана полицейска операция по противодействие на битовата престъпност в малките населени места.

Вчера около 20.00 часа полицейски служители спрели за рутинна проверка излизащ от село Бабук лек автомобил „Форд Маверик” с водач Р.Р. (44 г.). В колата служителите на реда се натъкнали на 153 г суха листна маса, идентифицирана като канабис, както и на 37 боеприпаса, съхранявани в нарушение на Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия.

Последвало претърсване на дома на Р.Р. в село Айдемир, където също били намерени около 2 г канабис.

Изяснявайки случая, криминалистите се насочили към частен дом в село Бабук, собственост В.Д.(65 г.), родственик на 44-годишния мъж. Там те извършили претърсване, при което в избеното помещение на къщата открили домашна наркооранжерия. В нея били намерени общо 90 канабисови растения в различен стадий на растеж. Помещението било снабдено със системи за осигуряване на топлина, влажност и вентилация, необходими за отглеждането на наркокултурата.

Двамата мъже са задържани за срок до 24 часа. Образувани са досъдебни производства и разследването продължава под наблюдението на Окръжната прокуратура.

narkotici_marihuana1 narkotici_marihuana2 narkotici_marihuana3