Акция на ГДБОП! В Сливен заловиха престъпна група – производител и разпространител на метамфетамин (Снимки)

288

Групата е действала като основен източник на метамфетамин, екстази и канабис и за Ямбол; Разкрита е лаборатория за производство на метамфетамин, иззети са голямо количество различни видове наркотични вещества; Задържани са шестимата членове на групата

metaanfetamini1

Успешната реализация е на служители от ТСБОП – Сливен и Ямбол, проведена съвместно с колегите им от секторите „БОП“ в Стара Загора, Бургас, Търговище и Шумен. Специализираната операция за неутрализиране на организирана престъпна група, занимаваща се с производство и разпространение на наркотични вещества е проведена на територията на Сливен. Действията са осъществени под наблюдението на Специализираната прокуратура – София.
В хода на акцията са задържани членовете на престъпната група – Д.Д., Д.Г., И.П., А.Г., Т.С. и П.Д. Последвали са процесуално-следствените действия на шест адреса, обитавани от тях, както в ползваните от шестимата автомобили. Намерени и иззети са около 2 кг канабис, 900 г метамфетамин, около 500 таблетки екстази, прекурсори за производство на синтетични наркотици, както и парични суми, придобити от престъпната дейност. На един от адресите спецполицаите открили и изцяло оборудвана лаборатория, използвана за производство на метамфетамин.

narkotici
По случая в ТСБОП – Сливен и Ямбол се води досъдебно производство. На Д.Д., Д.Г., И.П., А.Г., Т.С. и П.Д. са повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група за производство и разпространение на наркотични вещества. На петима от тях са наложени постоянни мерки за неотклонение „задържане под стража“, на П.Д. е постановена „парична гаранция“ в размер на 2000 лева.

pari
Работата по документиране на престъпната дейност на групата продължава.