МВР: Три коли са се помлели, бой не е имало

17

Не е имало сбиване между шофьори при катастрофата на „Пазарджишко шосе” край Пловдив, уточниха от полицията пред Блиц. Единият от водачите дори е помагал на другия, посочиха от там.

Три коли са се ударили силно тази сутрин на „Пазарджишко шосе”, съобщиха за БЛИЦ от полицията. Сигналът за катастрофата е подаден към 9 часа. „Мерцедес” с пазарджишка регистрация при ляв завой отнема предимството на БМВ с пловдивска регистрация. От удара втората кола се завърта и се удря първо в мантинела, а след това в движеща се „Дачия”, също с пловдивска регистрация.

Шофьорът на „Мерцедес”-а, който по непотвърдена информация на БЛИЦ се е движил с висока скорост, е в болница по негово настояване. Оплакал се е, че при удара нещо е влязло в окото му. Той е на 23 години, няма тежки наранявания, обясниха от полицията.

Двамата водачи – на беемвето и на дачията са пловдивчани. Те са на 32 и 58 години, невредими са. Алкохолните им проби са отрицателни. Кръвна проба ще бъде взета в болницата и от пазарджишкия водач.