Екзекуторът: „Убих заради България“

39

„Не съм убивал за пари, а заради държавата и заради хората. Докато има „бели якички“ – скъпоплатени и алчни, нито държавата ще върви напред, нито икономиката, а хората ще стават все по-гладни. Аз съм офицер от българската армия, обучаван съм, че държавата и родина е номер едно. И че грижата за подчинените е основна грижа“. Това заяви в Бургаския окръжен съд преди минути 57-годишният Любомир Симеонов, който на 23 септември застреля в сърцето банковата шефка от „Булбанк“ в града Павлинка Йовчева.

Бившият военен даде изявление през журналисти веднага, след като чу решението на окръжния съдия Пламен Финков, че го оставя за постоянно зад решетките.

„Перфектно е поведението ви от гледна точка на разследването, но предумишленото убийство си е предумишлено убийство“, обърна се съдията към обвиняемия. Постановлението на Окръжния съд може да се обжалва пред Апелативния на 3 октомври.

Преди да напусне залата Симеонов се обърна към журналистите с думите: „Идвайте ми на свиждане, ще ви кажа всичко, кактвото ви интересува“. На въпрос дали съжалява за убийството, той каза: „Нееднозначен отговор“.