Бандит нападнал 93- годишна жена, събудил я с удър в гърдите, душил я с възглвница

62

Маскиран е нападнал 93-годишна жена в село Ръжево Конаре миналата нощ, научи TNS.bg. Старицата е пострадала сериозно и е настанена в болница. Във вторник вечерта Дона Чернева си легнала и заспала. Събудила се от удар в гърдите и видяла надвесен мъж върху себе си. Той скочил върху нея и започнал да я удря, предава TNS.„Къде са парите? Давай парите или ще те убия!“, заплашил я бандитът, който бил с маска на главата. Възрастната жена изпаднала в ступор от ужас и едва не си глътнала езика. Маскираният не се отказал, взел възглавницата и започнал да я души.

Не успял да измъкне и думичка от нея, затова започнал да рови по шкафовете и в дрехите на пенсионерката. Намерил портмонето й, в което имало около 50 лева, и избягал.

Ужасената старица не посмяла да мръдне от леглото цяла нощ, тъй като се страхувала, че маскираният може още да е в къщата. Едва на сутринта се надигнала и се обадила на сина си.

„Бандитите вероятно са влезли през покрива, имаше счупени керемиди. Къщата не е много висока, те са се покатерили по един пън и така са се прехвърлили вътре“, коментира синът на пострадалата. Според него нападателят не е бил само един. Той смята, че съучастникът е останал отвън да пази.

Дона Чернева е откарана в УМБАЛ „Свети Георги“, където е настанена в хирургичния блок. Жертвата е с травми по гърдите и лицето. Няма пряка опасност за живота й, но жената е в шок от случилото се.

„Същата нощ е обран и салонът на училището. Полицията търси бандитите“, коментира кметът на селото Йовка Аврейска. Според местни жители грабежът е дело на наркозависим младеж от селото.