На 8-ми март! Питбул вилня и разкъса ръката на жена

544

Огромен питбул разкъса ръката на първата братовчедка на бившия управител на общинската болница в Дупница д-р Любомир Таушански – Весела. Инцидентът стана навръх 8-ми март. Весела Таушанска излязла на обедна почивка от шивашкия цех, който се намира до градинката „Муструков“ в Дупница. Покрай нея минала жена, която водела питбул на каишка. Изведнъж кучето се отскубнало от синджира и захапало шивачката за ръката.В Спешен център е оказана помощ на Весела Таушанска.

„Хирург заши раната на ръката ми, оставена от острите зъби на кучето, което ме ухапа. Излязох на почивка. Пред цеха минаваше жена, която водеше на каишка голям питбул. Изобщо не очаквах, че кучето ще се отскубне от ръката на стопанката си и ще ме нападне. То скочи внезапно и ме захапа за ръката. Замалко не ме повали на земята. Собственичката на питбула също се изплаши. Започна да го вика по име, но той не ме пускаше. Хората, които седяха в градинката, се развикаха срещу кучето и то отпусна захапката си“, каза Весела пред „Струма„.

„След работа щях да ходя на купон по повод празника на жената, но след този инцидент едва ли ще мога. Направиха ми и инжекция ТАП. Ще търся собственичката на кучето и ще я съдя. Като не може да го разхожда, да го държи вкъщи”, категорична беше Весела Таушанска.

Нейният баща и бащата на д-р Любомир Таушански са братя.