Fiscal Times: Цените на нефта тръгват нагоре

blank

Интернет-изданието Fiscal Times изброи фактори, заради които цените на нефта вече ще растат. „Ликувайте, производители на нефт! Изглежда, че една от най-лошите в историята кризи, свързани с пренасищането на пазара, скоро ще свърши” – пише Fiscal Times.Изданието основава своя оптимизъм на четири довода на Фил Флин, старши анализатор по въпросите на енергетиката във фирмата PRICE Future Group, която счита, че цената на черното злато през юли ще приближи границата ог 70 долара за барел.

Първи признак, намаление на добивите от американските производители, които това лято могат да свалят производството с 9-8 милиона барела на ден. Когато цените пораснат в близките месеци, американските компании ще са загубили темповете, много от тях ще са потънали в дългове и ще са фалирали.

Вторият признак, според Флин, че членовете на ОПЕК и други страни са готови да замразят производството на 73% от световния нефт и никой няма да играе самостоятелно.

Трети признак – Иран възстановява някогашните мащаби на производство по-бавно от очакваното, няма компании, които са готови да инвестират средства.

Четвърти довод – намаляването на темповете на икономически растеж на най-големия вносител на нефт в света – Китай не се отрази на нефтения сектор в очакваната степен, пояснява анализаторът. Запазва се обаче вероятността депресията на китайската икономика да се задълбочи.

Източник: БЛИЦ