3 спорта във вода, полезни за вашето тяло

47

Студените зимни дни отиват към своя край, а с наближаването на топлите месеци няма как да не се замислим за фигурата си. Отново се изправени пред сложния въпрос „На какъв спорт да се запиша този път“? Не се напрягайте излишно. Подготивили сме ви 3 водни спорта, които не само ще изваят тялото ви, но и ще ви позволят да се забавлявате, докато го правите. Ето кои са те:
#Водна аеробика
Водната аеробика съчетава различни ритмични движения, които биват изпълнявани под вода. Подобно на останалите водни спортове, тя е подходяща за всякакви възрасти и не изисква определена подготовка. Тя натоварва мускулите, но водата предотвратява пълното изтощение, съпътстващо редица други спортове.
#Аква зумба
Можем спокойно да определим аква-зумбата като нова версия на водната аеробика, която обаче е далеч по-динамична и забавна. Тя включва движения като пляскане, разтягане, подскачане и определено носи много положителни емоции. Освен, че укрепва цялото тяло, аква зумбата успешно се бори и с целулита – достатъчна причина, за да се запишете още утре.
#Плуване
За тези от вас, които предпочитат спортовете от старата школа, няма как да не препоръчаме плуването. То укрепва цялото тяло и може да бъде практикувано цял живот. Както и повечето други спортове във вода, плуването е изключително подходящо за хора със ставни проблеми, различни контузии и травми.
Независимо дали изберете водна аеробика, аква зумба, или пък плуване, можете да бъдете сигурни в едно – ще се сдобиете с зашеметяваща фигура и то без дори да усетите натоварване. Не звучи никак зле, нали?

Източник: ladyzone.bg