3 грешки, които вредят повече от изневярата

35

Изневярата е една от непростимите грешки, които човек може да допусне във връзката си, но има и други действия, които могат да навредят на отношенията с любимия човек. Ето основните проблеми във връзката, заради които постепенно губим близостта с партньора си:

1. Не общувате пълноценно и не споделяте

Комуникацията е най-важното в една връзка. Ако помежду ви има разногласия, е най-добре те да бъдат изречени. Дори конфликтът може да бъде полезен, защото в него се заражда истината.

Бъдете откровени с партньора си и не скривайте неуспехите и слабите си моменти. Ако например имате финансови проблеми, не крийте това от партньора, особено ако живеете заедно. Всяка връзка се крепи на взаимно уважение и доверие, а когато между вас съществуват подобни тайни, те ги разрушават. Човекът, с когото споделяте живота си, би трябвало да е най-близкият ви човек и да не се притеснявате да споделите с него, ако страдате от някакъв проблем, защото тайните винаги излизат наяве и то в най-неподходящия момент.

Но най-вече – никога не пренебрегвайте комуникацията помежду ви и не избягвайте приятните разговори с любимия, защото липсата на споделяне, ще доведе до отчуждение.

2. Давате си прекалено голямо лично пространство и време

Личното пространство и свобода са необходими условия за поддържане на стабилна и щастлива връзка. И за двамата партньори е важно да не загубват контакт с приятелите си, но в същото време трябва да запазите близостта с любимия си човек. Ако имате усещането, че партньорът ви се среща твърде често с приятелите си и по този начин се отдалечавате един от друг, определено трябва да обсъдите чувствата си, защото в противен случай рискувате да се отчуждите в бъдеще.

3. Работите прекалено много

Влагането на прекалено много време и енергия в работата, независимо дали от любов към професията или от амбиция за по-високи постижения, може да навреди на връзката ви.
Не превръщайте офиса си във втори дом, защото рискувате да се отдалечите от партньора, който ви очаква у дома. Дори връзката ви да изживява тежък момент и да не ви се прибира вкъщи, постарайте се да разрешите проблемите си, а не да се криете от тях в офиса.

Източник: fakti.bg