Кошмарна катастрофа прати семейство от Русе в спешно отделение, движението е затруднено

43

Възрастно семейство от Русе пострада тежко при катастрофа, в която лекият им автомобил бе ударен от ТИР, съобщава БГНЕС. 76-годишният шофьор е опериран по спешност в русенската болница, 73-годишната му съпруга е настанена в интензивно отделение.

И двамата са с опасност за живота. Катастрофата е станала около 12 часа на пътя Русе-Варна, на разклона за село Червена вода и кв. „Средна кула“. Мястото е особено опасно, тъй като там непрекъснато стават инциденти с автомобили, които правят ляв завой, за да излязат на главния път към Русе. Лекият автомобил „Форд“, в който е било семейството заедно с дъщеря си, е идвал откъм кв. „Средна кула”.

Първоначално шофьорът е спрял на знак „Стоп”, след което е потеглил, без да изчака ТИР-а на главния път. Камионът, който е пътувал към Добрич, е ударил колата от страната на шофьора и я е завъртял на пътя. На място са били изпратени два реанимобила на „Спешна помощ“, за да откарат пострадалите в болница. Движението бе временно затруднено и се регулираше от екип на „Пътна полиция“.