Преди Лудогорец – Копенхаген: Контузии, тактика и очаквания

31

Шампионът Лудогорец започва тази вечер новия си европейски поход. Разградчани приемат датския Копенхаген от 20,05 часа на националния стадион „Васил Левски“ в първи мач от 1/16-финалите на втория по сила европейски турнир – Лига Европа, съобщава Спортал.

Воденият от Георги Дерменджиев тим си заслужи мястото във фазата на елиминациите, след като завърши трети в предварителната си група в Шампионската лига, което никой друг български отбор не беше правил досега. В Разград винаги са си поставяли високи цели и с постигането на тази си пожелаха класиране поне на 1/4-финал в Лига Европа, което допълнително ще вдигне репутацията на българския хегемон в Европа.

Съперникът от Дания също не крие своите амбиции да продължи напред. Копенхаген идва в Лига Европа след силна есен в Шампионската лига, където събра девет точки в група с Лестър, Брюж и Порто. Общото между Лудогорец и Копенхаген е, че са властелини на домашната сцена и търсят по-солидно участие в европейските турнири.

Лудогорец има предимството да е преодолявал 1/16-финалите в Лига Европа, като стори това преди три години, когато елиминира Лацио. Датчаните все още не са го правили.

Треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев има проблеми само с поста на левия бек, тъй като титулярът Натанаел пропусна част от подготовката, като се прибра в Бразилия по лични въпроси. Така вместо него отляво може да заиграе Йордан Минев, като Дерменджиев ще реши в последния момент.

Другите изпълнители са добре познати. На вратата застава Владислав Стоянов, пред него ще се наредят Сисиньо, Козмин Моци и Хосе Паломино. В халфовата линия ще застанат Светослав Дяков и Абел Анисе, а тон в играта ще задава Марселиньо. Отпред застават головите хищници Кафу, Вандерсон и Лукоки.

Треньорът на Копенхаген ще заложи на схема 4-4-2. На вратата ще видим шведския национал Робин Олсен. Карето пред него е Анкерсон, Йоргенсен, Йохансон и Аугустинсон. В средата ще се наресят Квист, Матич, Фалк и Туту, а в предни позиции отбраната на Лудогорец ще тормозят снажният Андреас Корнелиус и Федерико Сантандер.