Сътоянието на Зума се подобрява, праща поздрави на „Локомотив“ – Пловдив

25

Бонев праща поздрави по съпругата си на футболистите от Локо /Пд/.

Състоянието на Христо Бонев- Зума е стабилно, вече са започнали процедури по раздвижването му. Това обявиха от УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив.

Проф. Генчо Начев, който в неделя оперира легендарния футболист и му сложи два байпаса след масивен инфаркт, е препоръчал пациентът да бъде вдигнат от леглото и изправен на крака. „Възстановяването му протича нормално, всичко се развива добре“, потвърди пред „24 часа“ и големият син на легендата Божидар Бонев.

Във вторник сутринта той и майка му са били в болницата, за да се информират за състоянието на баща му. „Казаха ни, че нещата вървят добре“, допълни синът. И административният директор на „Локомотив“ – Пловдив, Атанас Узунов чул добри новини около състоянието на почетния президент на клуба.

„Всичко върви идеално, дори нещата се подобряват по-бързо от очакваното“, каза дългогодишният международен рефер. Зума му пратил много поздрави по съпругата си. „Емито е била при него и разказа, че мъжът й се възстановява“, допълни Узунов. Бонев заръчал на жена си да поздрави всички от „Локомотив“. „Дай боже след някой друг ден да го извадят от интензивното отделение“, моли се шефът на Локо /Пд/.

Той помоли фенове и близки да не звънят на Зума, тъй като телефоните му не са у него, а в съпругата му. „Нека не я безпокоят, като се оправи той, ще ни известят“, настоя Узунов. Според лекарите състоянието на Зума е стабилно, но все още е рано да се правят дългосрочни прогнози. Вече нямало опасност за живота му, но след претърпяната тежка операция, възстановителният период е бавен.

В четвъртък проф. Генчо Начев щял да извърши контролен преглед на пациента. Синът на Зума Божидар е категоричен, че замисленото тържество за 70-ия рожден ден на баща му на 3 февруари няма да може да се състои. „Да е жив и здрав, да се оправи, пък празници винаги могат да се организират“, каза той.